Volledig scherm
Voorzitter van Jan de Vries van Stoelenproject De Duif (rechts) kijkt toe hoe de daklozen in de opvang hun soep genieten. © Jan Wamelink

Stoelenproject wil Arnhemse daklozen niet de straat op sturen

ARNHEM - Het Stoelenproject wil voorkomen dat het wekelijks daklozen de deur moeten wijzen omdat de opvang aan de Spoorwegstraat vol zit. Daarom overweegt het een korte zomerstop van een maand in te stellen.

Dat moet bezoekers stimuleren zelf een overnachtingsplek te vinden.

Thuis
De hoop is dat een aantal daar ook blijft als de opvang de deuren weer opent. Daarnaast wordt er gedacht aan het instellen van een maxiumverblijfsduur van zes maanden. Een handjevol daklozen beschouwt Het Stoelenproject als hun thuis, waardoor dedruk op Het Stoelenproject toeneemt.

„Er komen steeds meer daklozen", zegt coördinator Edmund Boering. „Dit jaar hebben we al 140 tot 150 verschillende bezoekers gehad. We zitten de laatste maanden praktisch bijna elke avond vol."

Uitbreiding
Dat beaamt voorzitter Anton Lourens van Stichting Het Stoelenproject/De Duif. Uitbreiding is volgens hem ondenkbaar. „We moeten de oplossingen vinden binnen onze huidige capaciteit en huisvesting."