Straatfeesten worden afgelast omdat bezoekers op hun coronapas gecontroleerd moeten worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Straatfeesten worden afgelast omdat bezoekers op hun coronapas gecontroleerd moeten worden. © Flip Franssen

Straatfeesten afgelast vanwege verplichting coronapas: ‘Moeten ongevaccineerden hele dag binnen blijven?’

NIJMEGEN - Verschillende straatfeesten die komend weekend wegens Burendag gehouden zouden worden, worden afgelast omdat organiserende buurtcomités hun buurtgenoten moeten gaan vragen naar de coronapas. Dat is alleen al praktisch onuitvoerbaar, laat staan dat de organisatoren van de buurtborrels het willen, zeggen organisaties.

37 reacties

 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  @Marco het zijn voornamelijk de ongevaccineerden die nu in het ziekenhuis belanden. Dat jij die dans ontsprongen bent wil nog niet zeggen dat je de wijsheid in pacht hebt.
 • Willem Zuidersteen

  2 maanden geleden
  @Marco, ook als je niet in het ziekenhuis belandt kun je ernstige klachten overhouden. Dit gaat een ontzettend grote golf met mensen in de ziektewet opleveren de komende jaren (en zo niet langer). Juist bij jongeren kan dat zeer lang duren en dus zeer kostbaar worden voor de maatschappij. Dat gaat weer ten koste van ons aller portemonnee omdat het ergens van betaald moet worden. De egoïsten wappies gaan dan zeker weer klagen dat de zorg, educatie, huur etc onbetaalbaar wordt?
 • Daan Janssen

  2 maanden geleden
  Waar staat dat dit soort evenementen niet door mogen gaan van Huug? Als je maar een controle doet.
 • Jan-peter Kerstens

  2 maanden geleden
  Dommer v poldersveldtweg en limos feescht gaan gewoon door. En denk maar niet dat daar preventief gecontroleerd wordt op QR code. Dus als horeca ondernemer zou ik het ook wel weten.
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  Daan: in juni als gezin besmet geraakt en nee ik leef en en nee geen ziekenhuis gezien. Corana is niet gelijk ziekenhuis opname of dood. Door de angst die je is aan gepraat is Corona gelijk aan dood en ziekenhuis opname voor jou. Pure onzin aangezien 0,5 % van de bevolking door Corona in het Ziekenhuis beland en dan zijn dat in de meeste gevallen ouderen en zwakkeren. Die moet je beschermen maar laat de rest met rust
 1. Hoe onze redactie beter wordt als we een afspiegeling zijn van de samenleving

  Hoe onze redactie beter wordt als we een afspiege­ling zijn van de samenle­ving

  Wie kan deze krant een beetje kleur geven? Een jaar geleden deed hoofdredacteur Lucas van Houtert van het Brabants Dagblad een dringende oproep in zijn krant. Hij constateerde dat zijn redactie veel te weinig mensen met een andere achtergrond telde. ‘We zijn te wit in een wereld die gekleurd is. Daardoor hebben we blinde vlekken die het moeilijk maken om alles wat om ons heen gebeurt te zien en goed te duiden’, schreef hij toen.