Volledig scherm
Donderdag 25 augustus 2016: volop genieten aan de Heeswijkse Plas. foto Ed van Alem

Strand bij Heeswijkse Plas in Cuijk krijgt horeca

CUIJK - Strandgasten kunnen 'zo snel als mogelijk' ook van een versnapering, hapje en een drankje genieten in een (soort van) strandpaviljoen aan de Heeswijkse Plas in Cuijk. Daar gaat de gemeente Cuijk nu in elk geval hard aan trekken.

Bij het opgespoten zandstrand zag heter van de zomer, zeker op tropische dagen, meer dan eens zwart van de mensen.

Ondernemers
Na een eerder ingetrokken horecaplan van tweebewoners van de aangrenzende Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen, die er in de zomer van 2008 al eens proef draaide met een mobiele strandbar, gaan ze bij de gemeente nu zelf ondernemers uitdagen met plannen te komen. „We hebben geen voorkeur voor een specifieke horecavoorziening", zegt een gemeentewoordvoerder. „Maar we zoeken wel kwaliteit. De initiatiefnemer moet ook het 400 meter lange strand en oever willen beheren en onderhouden."

Toeristische injectie
Nu de Kraaijenbergse Plassen de komende jaren met onder meer het nog te ontwikkelen recreatiepark Dommelsvoort bij Beers een toeristische injectie krijgen, zoekt de gemeente ook voor de plas tussen Cuijk en bedrijventerrein Haven Cuijk in Katwijk horeca. De gemeente Cuijk zal binnenkort met advertentie wijzen op de potentie van de locatie aan de Heeswijkse Plas. Dat doet de gemeente ook met te verkopen bouwgrond.