Volledig scherm
Twee cliënten van Elver snoezelen in de strandkamer van Sterrewater bij zorgbad Zonnewater in Hoog Keppel. © Jan van den Brink

Strandkamer voor Elver bij zorgbad in Hoog-Keppel

HOOG-KEPPEL - Cliënten met een ernstige meervoudige beperking kunnen in zorgbad Zonnewater in Hoog-Keppelontspannen snoezelen in een speciaal voor hen gemaakte strandkamer.Die wekt de illusie van een tropisch zandstrand.

De strandkamer is onderdeel van dagbesteding Sterrewater, die zorginstelling Elver uit Nieuw-Wehl vorig jaar bij Zonnewater in Hoog-Keppel heeft gevestigd.

Cliënten
Dagelijks komen er zes cliëntenom in het warme zwembad te bewegen. Daarna kunnen ze ontspannen bijkomen in de strandkamer, die onlangs in gebruik is genomen.

Voordelen
De vestiging van de dagbesteding bij het zwembad is volgens beide partijen een unieke combinatie en biedt veel voordelen. Zo geeft het de cliënten veel meer rust dat ze de hele dag op dezelfde plek verblijven; voorheen werden ze alleen voor het zwemmen op en neer gebracht vanuit Nieuw-Wehl.

Daarnaast noemt Elver het bijzonder dat cliënten in contact kunnen komen met de andere gebruikers van zorgbad Zonnewater.

Lees een reportage over de strandkamerin de papieren krant, regio Achterhoek van 12/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.