A sign indicating COVID-19 restrictions is seen at the Rauher Busch ski slope in Winterberg, Germany, Saturday, Nov. 27, 2021. (Henning Kaiser/dpa via AP)
Volledig scherm
PREMIUM
A sign indicating COVID-19 restrictions is seen at the Rauher Busch ski slope in Winterberg, Germany, Saturday, Nov. 27, 2021. (Henning Kaiser/dpa via AP) © AP

Streep door je skivakantie in Winterberg door Duitse maatregelen: ‘Kwart van de kerstreserveringen al kwijt’

WINTERBERG - Niet alleen de skivakantie in Oostenrijk en Zwitserland dreigt niet door te gaan. Ook de mensen die de kerstvakantie in Duitsland wilden doorbrengen, zetten een streep door de vakantie. Belangrijkste reden: kinderen moeten volgens het huidige reisadvies eerst vijf dagen in quarantaine.

11 reacties

 • patrick wijgman

  2 maanden geleden
  Zo blij dat ik igg een paar weken per jaar de milieu zeurders van hieronder niet tegen kom als ik op vakantie ben….
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Strop voor de Alpen, die wintersport.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Vergeet ook niet dat er in Duitsland zelf ook nog geen kinderen jonger dan 12 jaar zijn gevaccineerd en het dan raar zou zijn om eventueel Nederlandse kinderen anders te behandelen dan Duitse kinderen. Vanaf een jaar of 5-6 zijn zij immers even besmettelijk.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Ik neem aan dat er na vandaag, na de MPK met zowel Angela Merkel en haar opvolger Olaf Scholz meer duidelijkheid zal komen. Die quarantaine maatregel was volgens mij vanaf 5 jaar en ouder. Verantwoordelijk FDP minister Andreas Pinkwart en zijn partijgenoot staatssecretaris Christoph Dammermann zullen ongetwijfeld, met het oogmerk op de toerismesector en de vele mensen die er in werken, na een overleg met minister Karl Jozef Laumann (gezondheid & werk) tot een veilig geacht compromis zijn gekomen
 • Dirk de Vries

  2 maanden geleden
  Wat een gezeur weer over wintersport in de comments. Laat iedereen lekker voor zichzelf beslissen wat men fijn om te doen als vrije tijdsbesteding. De een gaat graag op wintersport. Een ander op vlindersafari op Madagascar. Een ander vogel spotten in het Zwillbroch. Leven en laten leven.