Volledig scherm
© ANP

Streep door plannen voor bioscoop bij schouwburg Cuijk

CUIJK - In Cuijk komt geen bioscoop naast de schouwburg.Investeerder Malant uit Middelaar heeft haar pogingen gestaakt om een levensvatbare bioscoop met werktitel Maasbios te beginnen aan de Grotestraat 70 in het centrum.

Malant-directeur Eus Schalkwijk: „We hebben dit jaar met zo'n zeven kandidaten voor een bioscoop in Cuijk gesproken. Helaas is het niet gelukt om met een van hen tot een akkoord te komen. We hebben echt geen exorbitante eisen gesteld. Bijna alle kandidaten durven het niet aan, omdat ze de markt in de regio Cuijk, zeker met de megabioscopen in de regio Nijmegen in de buurt, toch te klein vinden. We hebben ook nog gesproken over een bios in de schouwburg, maar ook dat is niet gelukt."

Huurappartementen
Malant mikt nu, vergunningen zijn nog niet aangevraagd, op 7 tot 9 huurappartementen voor starters in haar pand bij de schouwburg, waar nu nog een atelier in zit.

Kaskrakers
Of er nu elders in Cuijk een bioscoop komt waar inwoners uit de regio dichtbij huis de nieuwste kaskrakers kunnen zien, en zo ja waar, is onduidelijk. Wethouder Rob Poel schermt met nieuwe initiatiefnemers. "Maar meer kan en wil ik daar nu niet over zeggen", reageert Poel.