Campus Radboud Universiteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Campus Radboud Universiteit. © David van Haren

Student moet terug naar collegezaal, universiteit schrapt online onderwijs

NIJMEGEN - De Radboud Universiteit in Nijmegen wil dat studenten weer naar de campus komen voor onderwijs. Om studenten daartoe te dwingen, is er geen livestreaming meer van colleges die studenten vanuit huis kunnen volgen of terugkijken. 

30 reacties

 • R. Mandersloot

  2 maanden geleden
  Ik zie weer een heleboel negatieve reacties over studenten van mensen die waarschijnlijk zelf niet gestudeerd hebben. De afgunst druipt er vanaf. Wat mij betreft is een studentenstad veel aangenamer om te wonen dan een niet studentenstad. De sfeer is relaxter. Verder is het prima om gewoon weer fysiek onderwijs te volgen.
 • Joep Berends

  2 maanden geleden
  Wat goed van de RU! Online studeren is echt niks.
 • Fanny Jong

  2 maanden geleden
  Als je dit niet veranderd en gewoon zo laat dan scheelt het een hele hoop tijd, woningen, verkeer,subsidie’s en overlast. De bussen en treinen zitten niet meer overvol. De studenten kunnen bij de ouders blijven wonen. De overheid hoeft geen subsidie of college geld te betalen. Ze kunnen in der eigen woonplaats naar de kroeg en veroorzaken geen overlast meer in andere steden. En er blijven veel woningen over voor de mensen in der eigen woonplaats. Dus een win win situatie, ze zijn het inmiddels.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Studenten hadden het zo zwaar. Ze vereenzaamden. Het was zo zielig. Nu kunnen we naar het sociale normaal en zijn er weer problemen.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  @Bert, De universiteit heeft de plicht om een opleiding van een hoog niveau aan te bieden. De ervaring leert dat online onderwijs hier niet voldoende aan bijdraagt. Ten tijde van lockdowns was dit het minst slechte alternatief, maar aangezien een groot deel van de studenten hier niet goed mee om kan gaan, is het logisch dat er nu weer gewoon fysiek les wordt gegevens. En ja, dan moeten studenten maar wat langer reizen Zo groot is Nederland nu ook weer niet.