Volledig scherm
© Thinkstock

Studenten beginnen 3D-printshop in Tiel

TIEL - Vijf studenten van ROC Rivor beginnen in het kader van hun opleiding een winkel in de binnenstad van Tiel.De zaak heet Make! en is een 3D-printshop voor consumenten.

Op verzoek van ondernemersvereniging Hart van Tiel hebben de studenten nagedacht over nieuwe concepten die uitgeprobeerd kunnen worden in leegstaande winkelpanden.

Hulp
Het project is een experiment van het Praktijklab: een afdeling binnen de school die zich richt op het leren aan de hand van praktijkopdrachten. Daarbij krijgen de studenten onder meer hulp van Ultimaker, de maker van de printers uit Geldermalsen en MakerPoint, een keten van 3D-winkels.

Plots verhuurd
Waar de winkel komt is momenteel onduidelijk. Het winkelpand in de Waterstraat waar de studenten zich zouden vestigen is toch plots verhuurd. Het naastgelegen pand dat hen toegewezen werd, was inmiddels al ingericht door Stichting Sint als Pietenhuis.

Momenteel wordt nog koortsachtig naar een ander pand gezocht, voor de winkel of het Pietenhuis. Over twee weken moet Make! de deuren openen. In principe loopt het project tot eind januari.