Volledig scherm
Stadsstrand in Veenendaal. Foto: Herman Stöver

Succesvol Stadsstrand Veenendaal heeft nog één jaar te gaan

VEENENDAAL - Het Veenendaalse stadsstrand gaat nog één jaar mee.Maar het fenomeen in de binnenstad is dit jaar zo populair geworden dat er stemmen opgaan om er mee door te gaan. Met liefst 50 evenementen is het stadsstrand een openluchthuiskamer geworden waar veel Veenendalers even neerstrijken.

Een rustpunt in de stad waar ouders met kinderen kunnen zitten tussen het winkelen door.

Bebouwing
Op het strand is van alles te doen: van een night of the proms tot voorlezen voor kinderen en van een voedselmarkt tot een bad om pootje te baden. Het strand is tijdelijk. De plek moet in 2018 bebouwd worden. Sanne Heymann, coördinator van het stadsstrand: „Voor volgend jaar kunnen we doorgaan en is er budget van de gemeente. Het terrein krijgt binnenkort een opknapbeurt met nieuwe speeltoestellen. Na 2017 is het voorbij.”

Aantrekkelijk centrum
Maar het succes van het stadsstrand is niemand ontgaan. Dat bleek ook vorige week bij een bespreking in het gemeentehuis waar de raad werd bijgepraat over plannen om het centrum aantrekkelijker te maken. Wat als het strand na 2017 verdwijnt? Heymann: „De eerste plannen voor een stadsstrand waren buiten het centrum, bij de Surfvijver. Dat is het centrum geworden, maar dat is het idee om mee verder te gaan na 2017.”

In de politiek is al enkele keren geopperd om het stadsstrand te behouden voor het centrum, desnoods op een andere plek in de binnenstad.