Tankers lozen elke dag illegaal kankerverwekkend gas vanaf de Waal

NIJMEGEN - Benzeentankers lozen stiekem extreme hoeveelheden kankerverwekkend gas terwijl ze over de Waal en de Rijn in Gelderland varen. Jaarlijks gebeurt dit honderden keren. Deskundigen maken zich grote zorgen om de volksgezondheid.

54 reacties

 • Annie Handtas

  4 jaar geleden
  Economie gaat voor bij deze regering. Eerst t geld dan t gepeupel wat er evt ziek van kan worden. Ik verbaas me niet meer 
 • Karolos

  4 jaar geleden
  HANDHAVEN is een woord dat verreweg de meeste overheidsdienaren alleen uit het woordenboek kennen, zonder te beseffen wat de betekenis is. 
 • Piet Wientjens

  4 jaar geleden
  Daarbij vervuilde brandstof, plus en plus is ontoelaatbaar
 • Leeuw

  4 jaar geleden
  Beerput Nederland
 • Chris

  4 jaar geleden
  Wat een tendentieus stuk. Even een feit: de geurdrempel van benzeen ligt onder de wettelijke grenswaarde. Oftewel: je ruikt het eerder dan dat het gevaarlijk voor je is. Ik woon vlak aan de Waal en ik heb nog nooit benzeen uit een voorbijvarend schip geroken. Daarvoor wordt het veel de snel verdund. Mensen moeten zich realiseren dat ze bij het benzinetanken van hun autootje aan veel hogere concentraties benzeen worden blootgesteld. Daar piept niemand over. Let wel: ook ik vind dat schepen niet meer zouden moeten ontgassen in de buitenlucht. Maar ga nou niet net doen of het levensgevaarlijk is.