Volledig scherm
© Archieffoto

'Tbs voor Cuijkenaar die met penis uit broek achter vrouw aan rende'

CUIJK - Een 56-jarige man uit Cuijk heeft op 7 juli 2016 drie jonge vrouwen in zijn woonplaats aangevallen.Dat stelde het Openbaar Ministerie (OM) donderdagmiddag in de rechtbank inDen Bosch. De opstellers van een rapport over de psychische gesteldheid van de Cuijkenaar adviseerdenhet OM de man te laten veroordelentot tbs.

De man opende zijn broek en toonde zijn geslachtsdeel aan één van de slachtoffers.Hij rende vervolgens achter haar aan en pakte de vrouw vast.

Bedreiging
Het tweede slachtoffer bedreigde hij met een mes. Op een derde vrouw sprong hij onverwachts af en legde zijn hand voor haar mond. De Cuijkenaar betastte de vrouw, die uiteindelijk wist te ontsnappen. Hij zette daarop de achtervolging in. Het Openbaar Ministerie zag in deze laatste aanval een 'poging tot ontvoering' of een 'poging tot verkrachting'.

Aangiftes
Er zouden ook zeker tien aangiftes tegen hem zijn gedaan vanwege 'schennis'. De rechtszaak tegen de man kon donderdag nog niet inhoudelijk worden behandeld, omdat een rapport over de psychische gesteldheid van de verdachte nog niet was afgerond. De Cuijkenaar zit op dit moment nog in voorlopige hechtenis. De man liep op 7 juli nog in een proeftijd, na een eerdere veroordeling.

De rechtszaak wordt op 9 januari volgend jaar inhoudelijk behandeld.