Volledig scherm
© Cris Sohier

Te weinig parkeerplekken tijdens Tielse kermis door miscommunicatie

TIEL - Door miscommunicatie zijn er afgelopen week tijdens de najaarskermis op de Waalkade geen extra parkeerplaatsen op het Taluud in Tiel beschikbaar gesteld. Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Tiel als reactie op kritiek van ondernemers over het gebrek aan parkeerplaatsen in de stad.

Parkeerterrein het Taluud is vanaf deze zomer voor een deel afgesloten in verband met de invoering van kentekenparkeren. Volgend jaar moet dat systeem hier ingevoerd worden. Het achterste deel, dat voor de proef is afgezet met betonblokken, wordt dan voor vergunninghouders.

Tellingen
Omdat het Taluud doorgaans maar deels bezet is, worden er nu op het voorste deel tellingen uitgevoerd. Daarbij is de afsluiting op deze manier ook in overleg met omwonenden en de politie tot stand gekomen omdat er 's avonds sprake was van overlast, onder meer door auto's die in het rond scheuren.

Doorgang
Het is de bedoeling dat er een doorgang gemaakt wordt in de betonblokken wanneer er behoefte is aan meer parkeerplekken omdat bijvoorbeeld de Waalkade in gebruik is. Dit is volgens de woordvoerster al vijf keer gebeurd, maar is bleef deze keer door miscommunicatie achterwege.