Volledig scherm
Brandweermannen graven zich een weg door het konijnenhol. Inzet: teckel Knoet nadat de brandweer is vertrokken. © Timo Bouman/ Persbureau Heitink

Teckel Knoet speelt verstoppertje met brandweer in konijnenhol

ROZENDAAL - De Rozendaalse teckel Knoet heeft de brandweer uit Velp maandagmorgen handenvol werk bezorgd. Het hondje dook tijdens de ochtendwandeling in een Rozendaals bos een konijnenhol in en kwam daar vervolgens niet meer uit. Uiteindelijk is Knoet van 09.30 uur tot 14.30 uur op pad geweest.

Na een tijdje tegen het konijnenhol gepraat te hebben, begon de eigenares van Knoet zich zorgen te maken en belde de brandweer.

Schep
Meerdere brandweerlieden hebben vervolgens met de schep het konijnenhol uitgegraven. In de tussentijd werd de teckel geroepen en was hij vanuit de verschillende in-/ uitgangen van het hol blaffend te horen. Na 20 minuten graven werd Knoet gezien achter in het konijnenhol, maar vervolgens was de hond weer weg.

Te kijken
Na bijna een half uur graven zag een van de gemeentelijke toezichthouders de hond opeens tevoorschijn komen achter de gravende brandweermannen. De teckel stond op zijn gemakje te kijken hoe iedereen aan het werk was. Toen hij zag dat alle aandacht op hem gevestigd was, dook hij weer terug het konijnenhol in. Hierop is besloten om de hond met rust te laten.

Knoet is daarna nog wel gezien buiten het hol. De Rozendaalse teckel heeft zich ruim twee uur later weer thuis gemeld, enkele honderden meters verderop.

Volledig scherm
Nadat de brandweer Velp vertrokken is, speurt teckel Knoet nog in het bos. © Timo Bouman/Persbureau Heitink