Volledig scherm
Piet Oudolf: "Met planten zoeken we de grens op." © PR

Tekeningen en speelgoed van Piet Oudolf te zien in Doetinchem

HUMMELO - De tuinen van Piet Oudolf zijn wereldberoemd.De mandie nu centraal staat op een expositie in Stadsmuseum Doetinchem, ziet planten als een gereedschap om zichzelf mee uit te drukken.

Hij ontwierp stadsparken als High Line en The Battery, beide in New York, en maakte ontwerpen voor het dakterras van kunstenaar Jeff Koons en de tuin van Museum Voorlinden.

Gewoon een mens
Foto's en originele ontwerptekeningen daarvan zijn nog even te zien in het Stadsmuseum Doetinchem. Daar is ook de verzameling Vinyl Toys – vinyl speelgoedfiguren in beperkte uitgave– van Oudolf te zien.Hij spaart ze niet meer, maar: „Ik denk dat ze daarmee willen laten zien dat ik ook gewoon een mens ben.”In zijn achtertuin, tussen boerderij De Koesterd en zijn ontwerpstudio in, experimenteren hij en zijn vrouw Anja met planten. Wild ogende, honderden soorten, in bruin- en groentinten en veel roze en paars.

Onkruid
„Er staan hier, anders dan in de voortuin, planten waarvan we denken dat ze zo sterk zijn dat ze kunnen concurreren met het onkruid; daarmee zoeken we de grens op; hoe lang kunnen we het dan nog esthetisch interessant blijven vinden?”

De tentoonstelling over Piet Oudolf is nog tot en met 29 oktober te zien in het Stadsmuseum in Doetinchem, Burgemeester van Nispenstraat 2.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo