Medewerkers in beschermende blauwe pakken en handschoenen op de testlocatie in Elst met zes ‘testlijnen’.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers in beschermende blauwe pakken en handschoenen op de testlocatie in Elst met zes ‘testlijnen’. © Erik van 't Hullenaar

Testen versus prikken: het loopt soepeltjes door naar de afdeling ‘naald’ of ‘wattenstaaf’

reportageELST - Door de nog steeds stijgende coronabesmettingscijfers neemt de drukte in de teststraten weer flink toe, terwijl het steeds rustiger wordt in de boosterprikstraat. Hoe regelt de GGD dat nu? Verslag vanuit de booster-én testhal in Elst, waar de prikkers en testers strikt gescheiden van elkaar moeten werken.  

7 reacties

 • Pieter Zeeuw

  4 maanden geleden
  Wat is precies de definitie van niet gevaccineerd?
 • Pieter Zeeuw

  4 maanden geleden
  Natuurlijke immuniteit is een te lastig concept voor vele mensen, die vertrouwen dan liever op chemische prikjes en pilletjes om het immuunsysteem op termijn om zeep te helpen zoals ook de EMA over de Boosters al heeft aangegeven. Gelukkig heeft inmiddels meer dan 99,5% al geen last meer van de huidige rondwarende virusjes. Het A-Lijst virus volgens de WPG bestaat daarom niet meer.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Martin voor die 11% ongevaccineerden moeten we de maatregelen nog in stand houden, dat is gewoon gijzeling. En dat weerstand opbouwen dat doe je vooral via een vaccin.
 • Martin Reekers

  4 maanden geleden
  @MattieVeld Door welke mensen word jij onderdrukt, en op welke manier? Wat, "lappen zij aan hun laars", wat jou er van houd om er "allang uit te zijn geweest". Vertel! Iedereen is aan het vaccineren, ook boosteren en het gaat ongelofelijk goed. Natuurlijk zijn er een aantal mensen die niet aan het vaccin willen, dat moet je respecteren. Maar gezien de effecten op dit moment is het positief. De besmetting zet zich voort zodat ieder zijn weerstand opbouwt, en die massa sterker word dan het virus.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Wat voor "repressie" Pieter? Volgens mij worden we alleen maar onderdrukt door de mensen die alles aan hun laars lappen, anders waren we er allang uit geweest.