Broeder Thomas Quartier is de nieuwe Theoloog des Vaderlands
Volledig scherm
PREMIUM
Broeder Thomas Quartier is de nieuwe Theoloog des Vaderlands © Paul Rapp

Thomas Quartier is Theoloog des Vaderlands: ‘Ik denk dat iedereen een profeet is’

DOETINCHEM/ NIJMEGEN - Thomas Quartier, hoogleraar vergelijkende godsdienstwetenschap aan de Nijmeegse Radboud Universiteit, is uitgeroepen tot de nieuwe Theoloog des Vaderlands. Schrijver Jonah Falke zocht de broeder, die lang in Doetinchem woonde, op in Leuven, waar hij ook doceert. 

11 reacties

 • Maarten Brandt

  2 jaar geleden
  Ik snap niets van onderstaande negatieve reacties. Wat is dit een fantastische man! Religiositeit en twijfel gaan hand in hand, dat is de boodschap. En dat het tegen beter weten in uiteindelijk toch goed komt. Dit alles met respect voor een ieders gedachtengoed als fundament. Chapeau voor Thomas Quartier! En wie eens verder over deze boeiende materie zou willen lezen, raad ik 'The cloud of unknowing' aan.
 • bart verplak

  2 jaar geleden
  Ik ken wel 10 Theo's. Ze lullen allemaal verschillend.
 • Mark Pier

  2 jaar geleden
  En Jessica Berends is expat des vaderlands!
 • Bert Peters

  2 jaar geleden
  En alweer..... toppunt van gekkigheid van religie ! Doe wat je wilt maar val anderen niet lastig met je gestoorde geloof gedachten !
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Iedereen mag zich overal vestigen, punt! ja hoor en dan mag de rest daar voor betalen? Nutteloze jurk, zorg jij o\f het Vaticaan dan voor die mensen? Met bidden en zwetsen komt er geen brood bij ze op de plank! En Nederlanders, Belgen, mogen die ook een dak boven het hoofd? Man, zoek echt werk ipv dat gewauwel