Volledig scherm

Tielse hengelsportverenigingen gaan samen

Tiel - 2016 is het laatste jaar voor de Tielse hengelsportverenigingen Onder Ons en De Brasem.De fusie van de clubs is in gang gezet en in juli zal de Tielse Hengelsportcombinatie Rivierenland naar verwachting een feit zijn.

De nieuwe vereniging telt bijna 2.500 leden. Er is al een bestuur samengesteld dat gedragen wordt door de huidige twee besturen. Voorzitter wordt Marco Harteman. Hij legde eerder al het voorzitterschap van Onder Ons neer.

Mijlpaal
„Het is een mijlpaal", zegt Harteman. „In het verleden kwam het er al een keer bijna van, maar werd het afgeblazen. Iedere club heeft toch zijn eigen cultuur. Nu heeft 95 procent van de leden vóór de fusie gestemd. De jongere generatie is wat dat betreft ruimdenkender."

Overgangsperiode
De clubs delen het viswater in en rond Tiel met elkaar en vanaf eind augustus kunnen alle leden al meedoen aan wedstrijden van één van beide clubs. Zeker de eerste jaren, zal er volgens Harteman niet veel veranderen. Zo houden de clubs gewoon hun eigen clubhuis. „Het is een overgangsperiode. Het nieuwe bestuur zetelt drie jaar. Dan moet er ook weer wat vers bloed in komen."