Volledig scherm
Wethouder Henk Driessen van Tiel. © Jan Bouwhuis

Tielse wethouder Driessen onder vuur van oppositie

TIEL - De voltallige Tielse oppositie stelt het functioneren van wethouder Henk Driessen ter discussie. Zij stellen dat door zijn gebrekkige optreden kwetsbare Tielenaren niet tijdig de juiste ondersteuning dreigen te krijgen.

De zes oppositiepartijen doen samen een schriftelijk verzoek om inlichtingen aan het college met betrekking tot het functioneren van de wethouder.

Kritisch
Ze zijn uiterst kritisch over hoe de wethouder omgaat met belangrijke sociale zaken als de schuldhulpverlening, het meldpunt Veilig Thuis, het minimabeleid en mantelzorg. „Op alle dossiers lijkt een gebrek te bestaan aan urgentie en leiderschap", stellen de zes fractievoorzitters. "Doelen worden te algemeen geformuleerd en bovendien bij herhaling niet gehaald.”

Plan van aanpak
In vergaderingen geeft de wethouder volgens de oppositie blijk van weinig dossierkennis. Door gebrekkige informatie zou de raad niet adequaat kunnen controleren en sturen.

Op alle punten willen de partijen een helder plan van aanpak met controleerbare doelen en tijdslijnen. De reactie van Driessen wordt verwacht in de raadsvergadering van 23 november.