Volledig scherm
Alex Wiegmink.

Tien nieuwe tips over Posbankmoord na tv-uitzending

ARNHEM – De politie heeft tien nieuwe tips binnen gekregen na de uitzending van Opsporing Verzocht, dinsdagavond, waarin de heropening van het onderzoek in de zogeheten Posbankmoord aan de orde kwam. In het tv-programma werd de moord op Alex Wiegmink uit Drempt in 2003 behandeld.

Wat de waarde van de tips is, kan de politie nu nog niet zeggen; de recherche gaat alle gegeven aanwijzingen onderzoeken. Voor degene die de gouden tip geeft die leidt tot een oplossing in deze zaak, ligt nog altijd een bedrag van 20.000 euro klaar.

Audi
In de uitzending werd duidelijk dat naar twee mannen wordt gezocht, die waarschijnlijk in een blauwe Audi 80 reden in de zaak van de vermoorde huisschilder Alex Wiegmink uit Drempt. Een van de mannen droeg mogelijk een zwart mutsje, dat is gevonden in de buurt van de plek waar de auto van Wiegmink met daarin zijn lichaam in brand werd gestoken, aldus de politie dinsdagavond.

In het mutsje waren twee ogen geknipt. Ook is er dna-materiaal op gevonden. Dat heeft volgens de politie nog geen match opgeleverd. Daarnaast zat er ook een hondenhaar op de muts, waardoor de politie vermoedt dat een dader in 2003 een hond had.

Signalement
De politie heeft ook het signalement van de twee vermoedelijke daders gemeld. Het gaat om een man met een 'redelijk stevig postuur' die kalend was of kort haar had. De man was ten tijde van de geruchtmakende moord rond de 40 en moet nu dus ergens in de 50 zijn, aldus de politie. De tweede verdachte was slanker, met een normaal postuur en Zuid-Europees uiterlijk.

Hardlopen
Alex Wiegmink, destijds 44 jaar oud, kwam in januari 2003 niet meer thuis na een rondje hardlopen op de Posbank in Rheden. ’s Avonds vond de politie zijn lichaam in zijn uitgebrande auto in het Brabantse Erp. De zaak is kortgeleden opgepakt door een coldcaseteam van de politie, dat deze nieuwe aanwijzingen vond.

De nieuwe feitelijkheden kwamen aan het licht bij de behandeling van de zaak in Opsporing Verzocht.