De Arnhemse politiechefs Frank van Leeuwen (links) en Gideon Zandstra: ,, Ons doel was om in een jaar tijd 15 procent meer drugscriminelen jonger dan 23 jaar op te sporen. In zeven maanden is dat aantal al ruimschoots (23 procent) bereikt.”
Volledig scherm
PREMIUM
De Arnhemse politiechefs Frank van Leeuwen (links) en Gideon Zandstra: ,, Ons doel was om in een jaar tijd 15 procent meer drugscriminelen jonger dan 23 jaar op te sporen. In zeven maanden is dat aantal al ruimschoots (23 procent) bereikt.” © Rolf Hensel

Tieners zitten volop in de drugshandel, politie haalt 13-jarige dealer van straat in Arnhem

Soms nog piepjonge kinderen en tieners begeven zich in de keiharde drugshandel. Dat blijkt uit een speciaal volgproject van de politie in Arnhem, dat inmiddels ook landelijk op grote belangstelling kan rekenen. 

23 reacties

 • Joep Meij

  2 maanden geleden
  Altijd makkelijk om de schuld bij de ouders neer te leggen en nee, jouw kind doet dat niet..hou toch http://op.De ouders van deze kinderen hebben het al moeilijk genoeg.Moeten er dan altijd mensen zijn die nog even een schop nageven ..bah
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @Ceciel Buijser. Toen ik in 1974 13 jaar was en iemand van 61 jaar tegenover me zou krijgen, wat ik nu ben, scheet ik in mijn broek als iemand mij terecht wees. Dat is dus het grote verschil met 2022. We hebben geen enkel respect meer voor ouderen. Sterker ze gaan er op in. Sterker nog als Jantje zich in de klas misdraagt komen de ouders verhaal halen en spit de leraar het onderspit. Daar liggen de verschillen. Zo ontsporen 13 jarigen.
 • Jack Hendriks

  2 maanden geleden
  Misschien een cliché, maar de opvoeding begint bij de ouders. Wanneer de ouders hun minderjarige kroost tot ''s avonds laat niet weten waar ze uithangen en zich ook niet afvragen hoe ze aan dure spullen komen of aan cash geld. Dan is het leed al geschied. De politie moet ook de bevoegdheid en de mogelijkheid hebben om dure voertuigen staande te houden en laat de bezitter maar uitleggen hoe hij/zij aan zo'n dure auto komt. Op school zou men veel meer aan preventie moeten doen.
 • Wil Kaap

  2 maanden geleden
  Iedereen die drugs gebruikt in welke vorm dan ook is mede verantwoordelijk voor de ellende die dit ten gevolge heeft: criminaliteit, milieu etc. Dan heeft men bloed aan de handen. Wat zeg jij tegen iemand die drugs gebruikt? Of het nu wiet is of een pilletje etc maakt niet uit. Weet jij waar jouw spul vandaan komt en hoe?
 • A. Feijen

  2 maanden geleden
  Gaaf land, Nederland