Volledig scherm
Onderuit met de fiets door de gladheid. foto Beeld Werkt © Beeld Werkt

Tientallen botbreuken en ander letsel: ziekenhuizen hebben het druk door de gladheid

NIJMEGEN - De ziekenhuizen in de regio hebben dinsdagavond tientallen slachtoffers van de gladheid behandeld. Zeker 79 mensen liepen letsel op. De meeste mensen liepen botbreuken of kneuzingen op, maar er kwamen ook mensen binnen met hoofdletsel. Meestal gebeurde dat doordat ze lopend uitgleden of met de fiets onderuit gingen.

De meldingen van sneeuw- en ijsleed komen uit Rijnstate in Arnhem, het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in WinterswijkZiekenhuis Gelderse Vallei in EdeZiekenhuis Rivierenland in TielMaasziekenhuis Pantein in Boxmeer en het RadboudUMC in Nijmegen.

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen heeft geen extra botbreuken opgemerkt sinds dinsdagavond.

Het KNMI waarschuwt dat het de komende dagen glad blijft. Code geel voor gladheid blijft nog tot in ieder geval vrijdag van kracht. Met name op lokale wegen blijft het glad. De verwachting is dat in de loop van vrijdagmiddag de sneeuw- en ijsresten van de wegen verdwijnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.