Herman Wilmer (links) en Quirien van der Linden van de Stichting Trolleymaterieel Arnhem bij enkele van de bussen in de collectie.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Wilmer (links) en Quirien van der Linden van de Stichting Trolleymaterieel Arnhem bij enkele van de bussen in de collectie. © Erik van 't Hullenaar

Tijd begint te dringen: historische Arnhemse trolleys dreigen onderdak te verliezen

ARNHEM - De zeven historische bussen van de Stichting Trolleymaterieel Arnhem dreigen dakloos te worden. Op 1 januari loopt het tijdelijke huurcontract af voor een loods op het bedrijventerrein in Meinerswijk. En zicht op nieuw onderdak is er niet. ,,De toekomst is gehuld in dikke mist”, verzucht voorzitter Herman Wilmer.

3 reacties

 • B.E.J. Merts

  2 maanden geleden
  Openlucht Museum ben ik ook voor.
 • Gerard Rikken

  2 maanden geleden
  Is openluchtmuseum ook een optie?
 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  Er zijn toch meerdere busmusea in Nederland? Dan kan deze verzameling wellicht naar één van die musea worden overgebracht zodat de voertuigen kunnen blijven bewaard. 7 Voertuigen is nu eenmaal veel te weinig om daar een eigen museum voor in te richten, dus samenwerking ligt heel erg voor de hand. Bijvoorbeeld met de collectie die eerder in Winterswijk heeft gestaan.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.