Herman Wilmer (links) en Quirien van der Linden van de Stichting Trolleymaterieel Arnhem bij enkele van de bussen in de collectie.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Wilmer (links) en Quirien van der Linden van de Stichting Trolleymaterieel Arnhem bij enkele van de bussen in de collectie. © Erik van 't Hullenaar

Tijd begint te dringen: historische Arnhemse trolleys dreigen onderdak te verliezen

ARNHEM - De zeven historische bussen van de Stichting Trolleymaterieel Arnhem dreigen dakloos te worden. Op 1 januari loopt het tijdelijke huurcontract af voor een loods op het bedrijventerrein in Meinerswijk. En zicht op nieuw onderdak is er niet. ,,De toekomst is gehuld in dikke mist”, verzucht voorzitter Herman Wilmer.

3 reacties

 • B.E.J. Merts

  4 maanden geleden
  Openlucht Museum ben ik ook voor.
 • Gerard Rikken

  4 maanden geleden
  Is openluchtmuseum ook een optie?
 • A.M. BERBEN

  4 maanden geleden
  Er zijn toch meerdere busmusea in Nederland? Dan kan deze verzameling wellicht naar één van die musea worden overgebracht zodat de voertuigen kunnen blijven bewaard. 7 Voertuigen is nu eenmaal veel te weinig om daar een eigen museum voor in te richten, dus samenwerking ligt heel erg voor de hand. Bijvoorbeeld met de collectie die eerder in Winterswijk heeft gestaan.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?