Volledig scherm
Uitzicht op de stad vanaf de 20e verdieping van Nimbus. © Gerard Verschooten

Tijdelijk huurcontract voor woningzoekers in Nijmegen

NIJMEGEN - Corporatie Talis denkt erover na om vaker te gaan werken met tijdelijke huurcontracten. Overeenkomsten voor twee tot vijf jaar, de wet staat dit sinds juli 2016 toe.

Vorig jaar startte Talis al met een eerste project in de nieuwe woontoren Nimbus aan de Spoorstraat in Nijmegen naast de spoortunnel. Dat gebeurde vooruitlopend op die nieuwe wet.In de Nimbus zijn bijna 120 appartementen tijdelijk verhuurd. De meeste voor 5 jaar, en achttien voor slechts één jaar. In de toekomst gaan die achttien voor twee jaar in de verhuur.

Belangstelling
Talis is de eerste corporatie in de stad die met tijdelijke huurcontracten werkt. Voor de Nimbus was zeer veel belangstelling, zegt Ronald Leushuis, bestuurder van Talis. Hij ziet goede mogelijkheden voor een uitbreiding van dit verhuurproject. Hij denkt onder meer aan de appartementen die komen in het gebouw dat op de plek van Metterswane komt tegenover het Centraal Station. Over andere projecten wordt nog nagedacht. „We zijn nog druk met de evaluatie van ons eerste project in de Nimbus.”

Starters
Talis denkt zo vooral starters een betere kans te geven op een woning. „Mensen met een korte meettijd, De meeste woningen zijn alleen beschikbaar voor jongeren tussen 18 en 35 jaar. Voor de huurperiode van twee jaar komen ‘spoedzoekers’ in aanmerking. Mensen die klem zitten door een scheiding of bijvoorbeeld tijdelijk in Nijmegen werken.”