Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rob Engelaar

Tip tegen jeuk van processierups: gebruik een föhn!

De processierups kent al veel slachtoffers. Menigeen heeft al te maken gehad met de jeukende en brandende haartjes van het beestje. Er zijn een hoop dingen die je kunt doen. Op internet circuleert een nieuwe tip en die lijkt te werken: gebruik een föhn!

12 reacties

 • Arpa

  3 jaar geleden
  Ik ben behoorlijk boos dat er de afgelopen jaren niet voldoende is ingezet op de bestrijding van deze akelige rups. Het speelt al vanaf de jaren 80 in Limburg en Brabant. Pas nu de randstad ermee te maken krijgt komt dit vol in het nieuws. Is dit probleem nog beheersbaar? Ben bang van niet. De föhn werkt bij mij juist averechts. Meer jeuk en irritatie op mijn honderden bultjes en blaasjes. IJsklontjes zijn heerlijk! Verder gebruik ik KidsClin cool mousse tegen jeuk bij waterpokken voor kinderen. Bewaar het in de koelkast, dat maakt het nog fijner. Succes ermee. Het is geen feestje. 
 • Boudewijn

  3 jaar geleden
  Ik dacht, proberen. Want al die cremetjes met aloe vera helpen maar even bij mij. Ik na het werk een föhn gekocht, een goedkoop ding, en ermee aan de slag...... en zowaar het werkt bij mij. Voor het eerst sinds twee weken geen jeuk meer. Bultjes zijn nog niet weg, maar de jeuk wel. Was het Aloë Vera is het nu Goodbeyë Vera. Top tip.
 • Welbeschouwd

  3 jaar geleden
  PAS OP. Indien je je huid al hebt gekrabt: Op open wondjes en op grote huidoppervlakten kan het ernstige bijwerkingen geven. Het kan dan het zenuwstelsel schaden. Smeer het daarom niet op een open wondje of op een groot stuk huid
 • Peter

  3 jaar geleden
  Hier helpt heet water ( tot de pijngrens) wel tegen jeuk van de klimop (haartjes), Na snoeien ervan opgezwollen handen armen en JEUK op handen/ armen maar ook gezicht. Geen pretje met deze temperaturen maar na 'behandelen' op deze manier heerlijke opluchting. Doe dit een paar keer p/d. dus wanneer de jeuk te erg wordt..PFF succes allen die met jeuk te maken hebben is geen pretje..
 • Lowie

  3 jaar geleden
  Nee, een föhn helpt helemaal niet. Door warmte gaan de bultjes juist jeuken. Afspoelen met koud water en daarna insmeren met een bioforce creme, callendula creme of andere creme tegen huidirritatie. After bite schijnt ook te helpen.