TivoliVredenburg stopt met kinderfeesten met thema 'cowboys en indianen'. Inzet: De poster van het festival
Volledig scherm
TivoliVredenburg stopt met kinderfeesten met thema 'cowboys en indianen'. Inzet: De poster van het festival © ANP/TivoliVredenburg

Tivoli schrapt 'racistisch' kinderfeest onder druk van actiegroep

TivoliVredenburg houdt geen kinderfeesten meer met het thema cowboys en indianen. Een feest in juni vorig jaar dat eenmalig het thema het Wilde Westen had heeft tot veel gedoe geleid en dat betreurt het poppodium. ,,Het is niet verstandig geweest dit thema te kiezen'', zegt directeur Frans Vreeke.

16 reacties

 • FFF

  5 jaar geleden
  Is dit een vervroegd 1april grapje????? 
 • Berend

  5 jaar geleden
  Volstrekt idioot. De grauwe eeuw jaja. Is toch geen gesprekspartner. Maar ja cultuur is links en die laten zich alles aanleunen. 
 • Peetie

  5 jaar geleden
  Waar zijn we hier in vredesnaam met bezig  in dit land?Kinderen die geen cowboytje en indiaantje meer mogen spelen.Het moet toch niet erger worden.
 • W.J. Postma

  5 jaar geleden
  Het is wel correct. Aan de andere kant moet het politiek correct zijn ook niet doorslaan in dan maar geen enkel onderwerp meer aandurven.
 • jpb

  5 jaar geleden
  Dit land gaat volledig naar zijn grootje. Allerlei maffe groeperingen met oude gedachtes worden gehoord en krijgen hun zin.We hebben het hier over wederom een kinderfeest dat weer de das om wordt gedraaid. Laat kinderen lekker kind zijn en genieten van kinderfeesten waar totaal geen kwaadaardige gedachtes achter zitten.Het wordt tijd dat politiek Nederland wakker wordt en hier wat aan gaat doen.