Tjeerd de Groot
Volledig scherm
PREMIUM
Tjeerd de Groot © Raphael Drent

Tjeerd - ‘halvering veestapel’ - de Groot (D66) vindt dat boerenbeleid écht op de schop moet: ‘Een ongemakkelijke waarheid’

interviewHij was degene die anderhalf jaar geleden de lont in het kruitvat stak. Het pleidooi van Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot van D66 leidde tot een boerenopstand. De Groot staat nog steeds achter zijn woorden en inzet: het moet anders.

16 reacties

 • ben Wildkamp

  11 maanden geleden
  Wat er echt op de schop moet dat is de hele tweede kamer en daar alles omheen.
 • m de krosse

  11 maanden geleden
  Tjeerd de Groot heeft wel een punt, maar komt wel als mosterd na de maaltijd. Nog niet zo erg lang geleden moesten de boeren opschalen en grotere stallen bouwen en tegen hoge kosten hypothecaire leningen afsluiten bij de welvarende Nederlandse banken. Om het bieren hoofd boven water te houden moesten de boeren wel meegaan in flink opschalen. Vervolgens komen er nieuwe regels en moeten de stallen aangepast worden, terwijl de vorige investeringen nog geen winsten opleverden. Wie betaald de halveri
 • Mattie Veld

  11 maanden geleden
  @M.H. Gerrits het gaat mij er niet om dat er maatregelen genomen moeten worden, dat weet ik ook wel, maar om degene die ze uitspreekt. Hij heeft nu een D66 kloffie aan maar dat is ook wel eens anders geweest.
 • m bruijn

  11 maanden geleden
  Als aanvulling op mijn vorige reactie. Er moet natuurlijk ook een belasting geheven worden op geïmporteerd voedsel. Dat stelt de boeren in staat om hogere prijzen voor lokaal geproduceerd voedsel te bedingen.
 • Harry Balls

  11 maanden geleden
  We gaan onze boeren nog keihard nodig hebben in de toekomst. Maar D666 wil net als alle andere linkse partijen de kip met de gouden eieren slachten. Oh wacht, het gebrek aan inkomsten halen we wel weg bij die nare rijken.