Beeld van het Arnhemse festival Hoogte80 in 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van het Arnhemse festival Hoogte80 in 2018. © Erik van 't Hullenaar

Toch subsidies voor festivals, ‘maar hoe dan ook is er verschraling’

ARNHEM - Gelderland trekt tóch geld uit voor festivals, maar het is zeer de vraag of ze daarmee wel voldoende geholpen worden. ,,Er vindt een verschraling plaats.”

4 reacties

 • Jaap De Graaf

  3 maanden geleden
  verschraling is goed, veel te veel van dit soort zgn cultuur word voor een heel klein groepje met subsidies in stand gehouden en dat slaat nergens op in tijden dat modale gezinnen de verwarming niet eens aan kunnen zetten. Jammer dat er alsnog geld naar toe gaat.
 • tgm beuningen

  3 maanden geleden
  'Hele belangrijke aanvullingen op het culturele klimaat'? Dan zou je toch denken dat een paar euro meer betalen om van die culturele aanvullingen te kunnen genieten geen probleem is. Dat er misschien maar weinig mensen zijn die dat nog als belangrijke aanvullingen zien zou natuurlijk ook kunnen. Maar dan toch moeten meebetalen omdat het zo heel belangrijk is...?
 • Byron Hendriks

  3 maanden geleden
  Het is niet verkeerd om de wildgroei aan festivals te stoppen. Teveel festivals hebben geen bestaansrecht zonder gratis werk door vrijwilligers en de vrijgevigheid van de belastingbetaler. Een paar cultuurbobo's hebben hun zakken gevuld door uitbuiting en subsidiegraaien.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Gelderland gooit weer geld over de balk. En dan nog denken dat Den Haag gaat meebetalen aan een een spoorlijn.