Volledig scherm
Een buurtbewoonster kijkt in Gennep uit op de oudbouw van Pantein die verdwijnt. © Ed van Alem

Toch tuin voor dementen in Gennep bij noodgebouw

GENNEP - Tientallen demente ouderen in Gennep, die onder de zorg van Pantein vallen en begin 2017 moeten verhuizen van een noodgebouw naar een nieuw zogeheten semi-permanent woonzorggebouw, krijgen alsnog een eigen tuin.

De Boxmeerse zorgstichting Pantein komt hiermee tegemoet aan forse kritiek van familie van de hulpbehoevende bewoners en personeel, werkzaam voor Pantein bij het nieuwe zorgcentrum Norbertushof in Gennep.

Zorgen
Weer een tijdelijk onderkomen voor deze groep mensen kunnen 'we', aldus personeel en familie met wie deze krant sprak, nu niet meer terugdraaien. Dan is het volgens familieleden en zorgmedewerkers, die zich ernstig zorgen maken over het welbevinden van deze zeer kwetsbare ouderen, wel fijn dat er alsnog ruimte komt voor een tuin. Dit in tegenstelling tot een eerder ingediend plan van Pantein, waarin voor een tuin geen plek was.

Binnentuin
Het is dan wel geen volledig afgeschermde binnentuin zoals die op de binnenplaats van het huidige vierkante noodgebouw ligt, maar het is volgens personeel en familie in elk geval veel beter dan niks. Zo'n afgeschermde tuin wordt als zeer prettig en noodzakelijk ervaren voor het welzijn van de bewoners.

Reactie
Pantein zelf wil nog niet inhoudelijk reageren, omdat de Boxmeerse zorgstichting deze week nog eerst zelf het aangepaste plan met de familieleden van de op dit moment ruim 30 bewoners wil bespreken.