Volledig scherm
© Thinkstock

Toerisme op uiterwaarde in Ochten

OCHTEN - Seizoensgebonden dag- en verblijfsrecreatie, ontwikkeling van toerisme en natuur, een oeververbinding naar Druten en een het terugbrengen van deoude waterloopom meer ruimte te geven aan de rivier, .

Dat zijn enkele ideeën van de provincie Gelderland voorde uiterwaarde rond de oude veerhaven in Ochten.

Inloopavond
Al het haalbaarheidsonderzoek moet nog gedaan worden en er staat nog niets vast, zegt projectleider Frans Verboom nadrukkelijk. Op 28 november kunnen belangstellenden hun mening over deideeën laten horen op een inloopavond.

Herontwikkeling
De provincie wilsamen met de gemeente Neder-Betuwe, Druten en het Waterschap Rivierenlandde mogelijkheden voor herontwikkeling van de uiterwaarde onderzoeken. „Het is mooi centraal gelegen in het Waalgebied, het licht dicht bij de A15 en het past in de provinciale Waalweeldevisie om toerisme en recreatie hier te stimuleren", legt Verboom uit. Een verbinding met Druten is dan mooi, bijvoorbeeld via een veerpont. „Of een waterfiets."

Marktpartijen
Op de informatieavond hoopt Verboom ideeën te verzamelen. Ook gaan de vier organisaties praten met marktpartijen die eventueel willen investeren in plannen. Want het is niet de bedoeling dat de provincie alles zelf gaat ontwikkelen.

De inloopavond is van 19.00 tot 21.00 uur in de Vicary aan het Van Drielplein in Ochten.