Volledig scherm
Thom Brouwer en Tom Huntink tijdens de Nijmeegse Vierdaagse voor hun feesttent in de Van Welderenstraat. © Mariska Hofman

Tom moet Thom weer dulden in homobar

NIJMEGEN - Tom Huntink moet zijn zakenpartner Thom Brouwer weer toegang geven tot hun homobar. Beiden zijn sinds 2014 eigenaren van de Thomtom-bar, voorheen 't Bakkertje, in de Van Welderenstraat in Nijmegen.

Bij de kortgedingrechter in Arnhem eiste Huntink twee weken geleden ontzegging van de toegang voor mede-bareigenaar Brouwer. Dit omdat Brouwer volgens hem tegen de afspraken in geld van de gemeenschappelijke rekening had gehaald.

Deursloten verwisseld
De twee hadden al langer ruzie en keken elkaar de laatste maanden de tent uit. Vooruitlopend op de uitspraak van de rechter had Hunting de deursloten verwisseld, zodat Brouwer de zaak niet meer in kon. Huntink eiste dat hij in zijn eentje de zaak mag runnen.

Niet onrechtmatig
De Arnhemse rechter ziet daar echter geen reden voor. De geldopname door Brouwer was niet onrechtmatig, ook al omdat zijn partner eveneens een bedrag had klaargezet om op te nemen. Daarover had hij zelf evenmin overleg gevoerd. De geldopname door Brouwer heeft de bedrijfsvoering volgens de rechter niet in gevaar gebracht, zoals Hunting beweert.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
33'
0-0
VitesseVIT
away logo