Toon van der Rijt voor zijn uit 1891 stammende huis en bij de nieuwe, 'hoge' stoeprand. Om het trottoir aan te laten sluiten wil de gemeente Best de oprit van de Bestenaar ophogen en opnieuw bestraten. ,,Maar dan trillen ze m'n huis kapot."
Volledig scherm
PREMIUM
Toon van der Rijt voor zijn uit 1891 stammende huis en bij de nieuwe, 'hoge' stoeprand. Om het trottoir aan te laten sluiten wil de gemeente Best de oprit van de Bestenaar ophogen en opnieuw bestraten. ,,Maar dan trillen ze m'n huis kapot." © Sem Wijnhoven/DCI Media

Toon ligt al maanden in de clinch met de gemeente over de stoeprand voor zijn honderd jaar oude woning: ‘Ze trillen m'n huis kapot’

BEST - Woest is 'ie, Bestenaar Toon van der Rijt. Door de aanleg van een nieuwe, hogere stoeprand voor de deur vreest hij voor scheuren in zijn ruim honderd jaar oude woning. Zeker nu de gemeente zijn oprit opnieuw wil bestraten om die te laten aansluiten op het trottoir.  ,,Ik laat hier de boel toch niet kapot trillen?”

4 reacties

 • C. v. Bergen

  1 jaar geleden
  Het ontwerp en de ingenieursbureau is heilig bij de gemeente ongeacht de soms onmogelijke resultaten. Daar weet bijna iedereen van mee te praten. Goed voorbeeld gem. Sint Anthonis. Een tekening achter een bureau kan zoveel anders uitvallen dan in de praktijk wenselijk is, waarom niet bijsturen? Is dat de ambtelijke traagheid, het paradepaardje van een wethouder of de starheid van een ingenieursbureau? Denk eens praktisch en verklein dat grote ego eens om de menselijke maatstaf te beredeneren.
 • A I Anders

  1 jaar geleden
  @Bastiaan Krijn, Ja en wie gaat dat betalen? Ik denk niet de gemeente.
 • Bastiaan Krijn

  1 jaar geleden
  Rondom de fundering wat uitgraven en daar EPS (piepschuim) aanbrengen. Dat dempt de trillingen enorm. Verschillende onderzoeken hebben dat aangetoond.
 • Peter Galen

  1 jaar geleden
  Allemaal het zelfde die niksnuters van de gemeente
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?