Toon van der Rijt voor zijn uit 1891 stammende huis en bij de nieuwe, 'hoge' stoeprand. Om het trottoir aan te laten sluiten wil de gemeente Best de oprit van de Bestenaar ophogen en opnieuw bestraten. ,,Maar dan trillen ze m'n huis kapot."
Volledig scherm
PREMIUM
Toon van der Rijt voor zijn uit 1891 stammende huis en bij de nieuwe, 'hoge' stoeprand. Om het trottoir aan te laten sluiten wil de gemeente Best de oprit van de Bestenaar ophogen en opnieuw bestraten. ,,Maar dan trillen ze m'n huis kapot." © Sem Wijnhoven/DCI Media

Toon ligt al maanden in de clinch met de gemeente over de stoeprand voor zijn honderd jaar oude woning: ‘Ze trillen m'n huis kapot’

BEST - Woest is 'ie, Bestenaar Toon van der Rijt. Door de aanleg van een nieuwe, hogere stoeprand voor de deur vreest hij voor scheuren in zijn ruim honderd jaar oude woning. Zeker nu de gemeente zijn oprit opnieuw wil bestraten om die te laten aansluiten op het trottoir.  ,,Ik laat hier de boel toch niet kapot trillen?”

4 reacties

 • B Peeters

  1 maand geleden
  Het ontwerp en de ingenieursbureau is heilig bij de gemeente ongeacht de soms onmogelijke resultaten. Daar weet bijna iedereen van mee te praten. Goed voorbeeld gem. Sint Anthonis. Een tekening achter een bureau kan zoveel anders uitvallen dan in de praktijk wenselijk is, waarom niet bijsturen? Is dat de ambtelijke traagheid, het paradepaardje van een wethouder of de starheid van een ingenieursbureau? Denk eens praktisch en verklein dat grote ego eens om de menselijke maatstaf te beredeneren.
 • A I Anders

  1 maand geleden
  @Bastiaan Krijn, Ja en wie gaat dat betalen? Ik denk niet de gemeente.
 • Bastiaan Krijn

  1 maand geleden
  Rondom de fundering wat uitgraven en daar EPS (piepschuim) aanbrengen. Dat dempt de trillingen enorm. Verschillende onderzoeken hebben dat aangetoond.
 • Peter Galen

  1 maand geleden
  Allemaal het zelfde die niksnuters van de gemeente