Volledig scherm
Inge van Kemenade in haar eigen warenhuis. © Marc Pluim

Topshelf was in eerste maanden een half warenhuis

ARNHEM - Onder stoom en kokend water is onder leiding van topvrouw Inge van Kemenade het eerste Topshelfwarenhuis in Arnhem uit de grond gestampt. Donderdag 17 november wordt de zaak na zeven maanden werk officieel geopend. „Dit is het warenhuis dat ik voor ogen heb gehad”, zegt Van Kemenade.

Topshelf Arnhem dient nu als blauwdruk voor toekomstige vestigingen.

Half warenhuis
De vestiging in Nijmegen gaat zaterdag 19 november open. Van Kemenade heeft tot nog toe weinig ruchtbaarheid aan haar zaken gegeven. Dat gaat nu veranderen. „Ik had de klanten maar een half warenhuis te bieden. Dan ga ik echt niet hoog van de toren blazen. Nu pas beginnen de grote publiciteitscampagnes voor de drie vestigingen.”

Intiemer
Van Kemenade wil dat alle klanten zich thuis voelen in haar winkel. Daarom krijgt het warenhuis een steeds intiemer karakter. Er worden voiles (een soort transparante vitrage) en gordijnen opgehangen, de muren worden voorzien van luxe behang en er komt op de begane grond over de paden een loper te liggen.

In alle decoratie komt het nieuwe beeldmerk van Topshelf terug; een strikje. „Topshelf is een winkel waar je voor een cadeautje naar toe gaat. Dat willen we uitstralen."

In De Gelderlander editie Arnhem van zaterdag 12 november blikt Van Kemenade uitgebreid terug op de afgelopen zeven maanden. Het interview is ook in onze e-paper te lezen.