Volledig scherm

Tot kerst vertraging voor verkeer op A77

RIJKEVOORT/GENNEP - Het verkeer moet vanaf komende week tot vlak voor Kerstmis rekening houden met ernstige vertraging op de A77 tussen knooppunt Rijkevoort en Gennep, bij de Duitse grens.

Dat terwijl de regio net is bekomenvan de weekendafsluitingen van de A73 tussen Nijmegen en Cuijk.

Klok rond
Wegbeheerder Rijkswaterstaat gaat nu tot 23 december het asfalt vernieuwen op de A77. Dat gebeurt de klok rond – 7 dagen per week, 24 uur per dag – in beide rijrichtingen van de snelweg tussen de aansluiting met de A73 en de Duitse grens. Volgens Rijkswaterstaat kunnen omwonenden hierdoor 'enige geluidshinder' ondervinden.

Niet dicht
De weg gaat niet geheel dicht voor verkeer. Er is de komende tweemaanden in beide kanten altijd minstens éénversmalde rijstrook beschikbaar. Wel geldt hier een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur en is breedtetransport niet mogelijk. Dat leidt tot een langere reistijd.

Op- en afritten
Weggebruikersmoeten er ook rekening mee houden dat tijdens de werkzaamheden, waarbij ook bruggen en viaducten op het traject een onderhoudsbeurt krijgen, een enkele keer de op- en afritten van de A77 zijn afgesloten. Verkeer wordt dan met gele borden omgeleid.