De aankomst op Schiphol van Appie A., die later zou worden veroordeeld voor de moord op twee jonge medewerkers van de Albert Heijn in Oosterbeek. Inzet: een fragment uit het programma Opsporing Verzocht.
Volledig scherm
PREMIUM
De aankomst op Schiphol van Appie A., die later zou worden veroordeeld voor de moord op twee jonge medewerkers van de Albert Heijn in Oosterbeek. Inzet: een fragment uit het programma Opsporing Verzocht. © ANP/Opsporing Verzocht

Tot levenslang veroordeelde Appie A. komt mogelijk vrij, nabestaanden supermarktmoorden ontdaan

De tot levenslang veroordeelde supermarkt-moordenaar Appie A. komt waarschijnlijk vrij. In 1990 schoot hij tijdens de beruchte overval op de Albert Heijn in Oosterbeek twee medewerkers dood. Een derde vakkenvuller overleefde de moordpartij in de winkel ternauwernood; hij raakte gehandicapt.

33 reacties

 • Josien Roos

  1 week geleden
  Lekker laten zitten waar hij nu zit, anders is het geen levenslang.
 • Lut Natens

  4 weken geleden
  @ F.H.Wouters? Ach zo, jij vindt 32 jaar lang om opgesloten te zijn in een klein hok? Wat een achterlijke reactie …. De slachtoffers zijn voor de rest van hun leven opgesloten in een kust of urne ..
 • Edwin Hinloopen

  1 maand geleden
  Tja, als rechters weten dat levenslang ook echt levenslang is, dan verwacht ik dat die straf, zelfs voor de gruwelijkste misdrijven, nauwelijks wordt uitgesproken.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  @ Jack Hendriks,en welke garantie geef jij dat hij niet in herhaling vervalt? De zelfbenoemde deskundigen zitten er vaker naast.
 • Tonny Aalbers

  1 maand geleden
  In 1990 is de overval gepleegd mensen dat is 32 jaar geleden,toen is hij gevlucht naar Chili en daar pas 3 jaar later opgepakt,maar deze man is een moordenaar en voor deze overval gebeurde heeft hij nog meer overvallen gepleegd en nog meer dingen die niet door de beugel kunnen,dus eens een moordenaar altijd een moordenaar gewoon lekker vast laten zitten en uithongeren zou ik zeggen
 1. Koelbloedige executie van vakkenvullers Rob en René is na 32 jaar nog niet vergeten: ‘Wij hebben levenslang’
  PREMIUM
  Zaak Appie A.

  Koelbloedi­ge executie van vakkenvul­lers Rob en René is na 32 jaar nog niet vergeten: ‘Wij hebben levenslang’

  Het is één van de meest brute overvallen in de Nederlandse geschiedenis. De roofoverval op de Albert Heijn in Oosterbeek in mei 1990. Vakkenvullers Rob en René worden in de winkel vermoord. Hun collega Johan ontsnapt zwaargewond. Hij is voor zijn leven gehandicapt. Tot op de dag van vandaag worstelen de families met hun verdriet. Dader Appie A. kreeg levenslang. Het nieuws dat hij toch vrijkomt treft hen als een mokerslag, zo onthult de podcast Appie van Marc Adriani, die De Gelderlander vandaag lanceert.