Volledig scherm
© Mariska Hofman

Tractoren defintief niet over randweg Zeddam

ZEDDAM -Landbouwverkeer mag definitief niet over de randweg N316 bij Zeddam.Gedeputeerde Conny Bieze heeft een definitief 'nee' laten horen aan de wethouders Tanja Loeff en Walter Gerritsen van de gemeente Montferland.

Landbouwverkeer mag niet over dit soort provinciale wegen en de provincie wil voor Montferland geen uitzondering maken, aldus Loeff.

Oplossing
Wel heeft Bieze toegezegd om samen met Montferland naar een oplossing te zoeken voor het probleem van de landbouwvoertuigen. Die mogen niet over de randweg, maar ook niet over de heringerichte Kilderseweg en 's-Heerenbergseweg die door het dorp lopen.

Fietsroute
De gemeente heeft vooralsnog de Oude Doetinchemseweg opengesteld voor tractoren, maar dat is een ongewenste situatie. De Oude Doetinchemseweg is een woonstraat met een bijzondere inrichting. Bovendien is die weg een doorgaande fietsroute voor scholieren die naar Doetinchem gaan.

De verkeersdeskundigen van de gemeente en de provincie gaan nu samen mogelijkheden verkennen voor een passende route voor landbouwverkeer, die niet door het centrum van Zeddam gaat.