Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP / ANP

Trimbos over needle spiking: ‘Zelfs gelauwerde vaccinspuiter kan in een volle kroeg echt geen aderen vinden’

DOETINCHEM - Een verontrustend verhaal in de Achterhoek deze week: de 23-jarige Verena Elshof zou tijdens een avondje stappen in Doetinchem slachtoffer zijn geworden van ‘needle spiking’. Haar verhaal riep veel vragen op: wat is dit fenomeen precies, en hoe aannemelijk is het dat er iemand met naalden vol verdovende middelen op de dansvloer staat?

3 reacties

 • petra damme

  1 maand geleden
  Doe een bloed onderzoek. In frankrijk bij niemand aangetroffen
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Het riekt naar massahysterie. Hadden jullie lezers vroeger ook een in het zwart geklede man in de bosjes bij de school zitten? Nou, precies.
 • Kees van Beuningen

  1 maand geleden
  Onzin titel. Injecties schijnen subcutaan (onder de huid te worden gegeven en niet intraveneus ( in aderen).
 1. ‘Needle and drink spiking’ verspreidt zich als een olievlek na berichten op sociale media: ‘Lezen en delen mensen: ik ben gespiked’
  PREMIUM

  ‘Needle and drink spiking’ verspreidt zich als een olievlek na berichten op sociale media: ‘Lezen en delen mensen: ik ben gespiked’

  In Nederland duiken steeds meer meldingen op over jongeren die onbewust geïnjecteerd zouden zijn met een drugscocktail tijdens het stappen. Engelse media berichten sinds oktober vorig jaar volop over needle spiking in het nachtleven en op festivals. In december werden de eerste gevallen van het fenomeen gemeld in Frankrijk, waarna het aantal in maart en april begon op te lopen.