Volledig scherm
© Thinkstock

Twaalf duiven verhongerd, want: Mijn vrouw mishandelde mij

WIJCHEN/ GROESBEEK - Een 57-jarigeman uit Groesbeek heeft 12 van zijn 64 duiven laten verhongeren in Wijchen. Volgens hem durfde hij niet meer te komen omdat zijn (inmiddels ex)-vrouw van 58hem mishandelde.

Zij deed 15 juli van dit jaar melding van dierenmishandeling van de duiven in de til op haar erf. De inspectie constateerde twaalf dode vogels, de overige 52 waren zwaar ondervoed en zaten in een vervuild hok.

Gewurgd
De man zei maandag tegen de rechter in Arnhem dat hij zijn duiven wel wilde verzorgen, maar dat hij van zijn vrouwniet meer mocht thuiskomen. De eerste maanden ging het nog, maar de laatste keer, op 9 juli,moest hij vluchtenomdat zij hem mishandelde. „Die dag werd ik door haar gewurgd en mishandeld.”

Verantwoordelijkheid
De man, van Wijchen naar Groesbeek verhuisd,zei tegende politierechter in Arnhemdat hij zich niet verantwoordelijk voeldevoor de dood van de beestjes.De vrouw schoof op haar beurt de verantwoordelijkheid af op haar man. De duiven waren van hem en hij verzorgde ze altijd. Zelf zou ze niet in staat zijn geweest de dieren te voeren.

„Ik ging ervan uit dat zij ze ging verzorgen”, aldus de man. „Ik heb steeds geprobeerd ze ergens onder te brengen. Maar ik kreeg ze niet mee.”

'Droevig verhaal'
Wie is aansprakelijk? „Een droevig verhaal. Voor de duiven, maar ook voor u”, vond de politierechter.Al met alis het volgens hem de vrouw meer aan te rekenen dat de dieren dood zijn gegaan. Hij sprak de Groesbekervrij.

Mevrouwmoet een andere keer voorkomen, omdatze niet tegelijk met de man terecht wilde staan.