Het project over de Maas, gefotografeerd met de pont van Alphen (Doorbraakdijk).
Volledig scherm
Het project over de Maas, gefotografeerd met de pont van Alphen (Doorbraakdijk). © Eveline Van Elk

Tweede Kamer: stop direct met stort baggerslib in plassen

DEN HAAG - Gemeenten moeten direct stoppen met het storten van van baggerslib in zandplassen. De Tweede Kamer heeft vanmiddag een motie aangenomen van SP-Kamerlid Cem Lacin, waarin gemeenten wordt gevraagd daar direct mee te stoppen. Winterswijk wordt met naam genoemd in de motie. 

17 reacties

 • Wim

  4 jaar geleden
  Onbegrijpelijk dat dit heeft plaatsgevonden. Over 10 jaar zijn we weer aan het saneren. Voor miljarden op kosten van de burger, de belastingbetaler. En wie heeft nu liggen slapen? Na bevingen in Groningen, zoutlagen vol rotzooi in Twente, benzeenlozingen op de rivieren en, net over de grens, lekke kerncentrales in België, nu deze troep. Vuile grond uit het buitenland opmengen en dan hier fumpen. Het lijkt wel terug naar de jaren ‘70 met het milieu als doodzieke patiënt. Hoe is het mogelijk!
 • Wim

  4 jaar geleden
  Maakt niks uit want ook die put in Winterswijk is al jaren vervuild via de bodem. Ligt naast een voormalige vuilnisbelt dus waar maakt men zich druk om.
 • A.J. Kock

  4 jaar geleden
  Gemeente en hun vertegenwoordigers in Winterswijk geven "goede" voorbeeld. Tja en dan ..... Goed van de 2de kamer, maar wat betekent dit nu echt? Kan men sancties opleggen? Zal wel weer niet.
 • Duvernoy

  4 jaar geleden
  En bedankt bedrijf... onze kinderen kunnen lekker zwemmen in de toekomst in die plas.... 
 • Antonius

  4 jaar geleden
  Prettig hoor zo’n overheid waarvan alleen burgers zich aan de wel moeten houden. Je hebt onbetrouwbaar, onbetrouwbaarder en dan op gigantische afstanf onze overheid. Gelukkig eeten zij wat goed voor ons is!