Volledig scherm
Peter R. de Vries (links) en recherchechef Aart Garssen bij de bekendmaking van de aanhouding van twee verdachten voor de Posbankmoord. © Henri van der Beek

Tweede verdachte Posbankmoord was 'al jaren de weg kwijt'

VEGHEL - De 43-jarige Souris R. uit Veghel, de tweede verdachte van de Posbankmoord uit 2003, kampt al jaren met grote psychische problemen. De uit een Surinaamse familie afkomstige man werd de laatste tijd regelmatig in verwarde toestand in het centrum van Veghel aangetroffen.

Vaak liep hij daar met een blik bier in de hand door de winkelstraten. Volgens bronnen heeft de in de Bloemenwijk wonende man ook een drugsprobleem, anderen zeggen dat hij dat probleem juist had overwonnen.

Voorgeleid
Souris R. werd woensdag gearresteerd. Hij wordt zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, net als medeverdachte Frank S., van wie eerder deze week de identiteit bekend werd. Deze verdachte uit Boekel stapte woensdag zelf naar de politie, waar hij zijn betrokkenheid bij het misdrijf bekende.

Kort daarna werd ook Souris opgepakt.

'We laten ze niet vallen'
Hij komt uit een Surinaamse familie die al tientallen jaren in Veghel woont. Contact met zijn ouders en overige familieleden had hij nog maar zelden. Volgens een sleutelfiguur uit de Surinaamse gemeenschap in Veghel was de man 'al jaren de weg kwijt'. Zijn ouders typeert ze als 'fantastische mensen'. „We laten ze zeker niet vallen".

Dertien jaar
De moord op Alex Wiegmink uit Drempt werd gepleegd in 2003 en werd bekend als de Posbankmoord. In dit natuurgebied bij Rheden werd de Achterhoeker neergeschoten. De oplossing liet dertien jaar op zich wachten.

Afgelopen week kwam er een doorbraak toen bekend werd dat het cold case-team van de politie met nieuwe techniek DNA-sporen had gevonden op een muts, die in de bossen bij Erp was gevonden.

Volgens de politie hebben beide verdachten een strafblad, wat de kans groot maakt dat de mannen in de DNA-databank zitten.