Volledig scherm
PREMIUM
Jan en Jannie van Raalte zonder wietplanten in hun tuin, de politie haalde de planten weg terwijl het echtpaar niet thuis was. © Pedro Sluiter Foto

Twijfels over handelen politie bij verwijderen wietplanten uit tuin bejaard echtpaar in Hasselt

Stokken en wat bladeren in de tuin herinneren aan de twee wietplanten die Jan van Raalte (73) in de tuin had staan voor zijn zieke vrouw Jannie (68). De politie haalde de planten maandagochtend weg terwijl het bejaarde echtpaar zelf niet thuis in Hasselt was. Er zijn twijfels over het handelen van de politie. ,,Ik vind het opmerkelijk. De planten staan in de buitenlucht‘’, zegt strafrechtadvocaat Anno Huisman.

,,Ik zag het tuinhek scheef staan en wist meteen dat het mis was. Achteraf hadden we nooit weg moeten gaan. Ik stond te trillen op mijn benen. Ik ben 73 jaar en dan overkomt je dit nog”, zegt Jan van Raalte nadat in de ochtend de planten zijn weggehaald. Hij is emotioneel. ,,De planten stonden er prima bij. Over vier weken kon ik ze oogsten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
1-1
FC UtrechtUTR
away logo
home logo FC EmmenEMM
EINDE
3-3
FeyenoordFEY
away logo
home logo PSVPSV
61'
0-0
AjaxAJA
away logo
home logo ADO Den HaagADO
57'
0-0
AZAZ
away logo