Volledig scherm
© Thinkstock

Twintig gezinnen uit noodopvang vinden huis in Ede

EDE - Twintig gezinnen die tot voor kort op de noodopvang in Ede woonden, hebben deze maand woonruimte in Ede. In totaal gaat het om 73 personen met een verblijfsvergunning.

Volgens een woordvoerder van de verhuurder gaat het nog maximaal twee maanden duren voordat ook alle 17 alleenstaande asielzoekers die tot de negentig behoren onderdak hebben.

Sluiting
De noodopvang voor vluchtelingen was afgelopen jaar gevestigd in twee gebouwen op de voormalige Mauritskazerne in Ede. Er woonden sinds oktober 2015 maximaal 375 vluchtelingen. De voorziening sloot dinsdag officieel.

Opdracht
De gemeenteraad van Ede besloot eerder dat negentig bewoners die al weten dat ze voorlopig in Nederland mogen blijven per 1 november een woning moeten krijgen in Ede of de buitendorpen.De opdracht ligt vooral op het bordje van Woonstede. De corporatie is volledig verantwoordelijk voor het toewijzen van woonruimte aan statushouders.

Woonstede, dat tienduizend huurhuizen bezit, heeft dit jaar de wettelijke taak in de gemeente Ede 240statushouders onder te brengen. De groep uit de noodopvang komt daar nog bovenop.