Luciano D. en Sherwin W. ontsnapten uit deze tbs-kliniek: de Pompestichting in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Luciano D. en Sherwin W. ontsnapten uit deze tbs-kliniek: de Pompestichting in Nijmegen. © Paul Rapp

‘Uitbraak tbs’ers bij Pompestichting ging zó snel dat ingrijpen niet mogelijk was’

voortvluchtigNIJMEGEN - De uitbraak van twee vuurwapengevaarlijke tbs’ers bij tbs-instelling Pompestichting in Nijmegen ging zó snel, dat ingrijpen niet mogelijk was. 

14 reacties

 • Mr Jacques

  2 dagen geleden
  Opstappen.
 • Martin De Beer

  5 dagen geleden
  Edo moet maar andere baan zoeken want dit is niet voor hem weg gelegd. slappe excuses keer op keer. Het gaat hier om zware criminelen, die moeten in een gevangenis zitten en niet in een inloophuis.
 • Men. Micha

  6 dagen geleden
  Ontsnappen uit de gevangenis of tbs is niet strafbaar, dus dan zetten ze toch helemaal niks extra’s op het spel zoals in artikel staat?
 • Frank de Jager

  6 dagen geleden
  Denk beveiliging even de nadere kant heeft opgekeken. Er hangen daar overal camera's, en dat slijpen hoor je, en zie je. Bewaking heeft gedacht laat maar gaan, ik ga daar mijn leven niet voor op het spel zetten. Misschien beter dan een andere baan zoeken. Sowieso een waardeloze beveiliging waar deze ziek/gestoorde gasten zomaar doorheen kunnen. En dan gaat het belang van de TBSers (hun gevoel bij te hoge en dikke muren) boven dat van de samenleving die veilig moet en wil zijn? Kan alleen in NL!
 • J le Blanc

  6 dagen geleden
  In het bedrijfsleven had deze directeur allang zijn biezen moeten pakken! Maar zo werkt het niet bij deze TBS instelling. Nee, sterker nog, directeur Edo de Vries krijgt keer op keer de kans om allerlei (m.i. slappe) excuses te verzinnen waarom zijn instelling - wederom - niet doet waarvoor het in de basis is bedoeld: de samenleving beschermen tegen gevaarlijke criminelen. Dat betekent: ze van de straat houden tot ze (naar mening van de deskundigen) weer verantwoord naar buiten kunnen.