Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. © Roos Koole

Uitbuiting van ouderen veel vaker gemeld dan vorig jaar: verdubbeling

NIJMEGEN - Uitbuiting van ouderen in Gelderland komt veel vaker boven water. Het aantal meldingen van ouderen die geld afhandig is gemaakt door familieleden of andere naasten is vorig jaar verdubbeld.

Dit blijkt uit cijfers van Veilig Thuis, het meldpunt voor huiselijk geweld en mishandeling. Vaak regelen de daders  de geldzaken van een oudere. Als ze hun pinpas hebben of toegang tot hun online-bankrekening is het eenvoudig geld over te maken naar de eigen rekening. Vaak sluipt het misbruik erin.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Doodsangsten tijdens overval op boerderij Emmeloord: overvallers dreigen pink af te knippen

    Doodsang­sten tijdens overval op boerderij Emmeloord: overval­lers dreigen pink af te knippen

    Bij het uitladen van zijn busje krijgt agrariër Dieleman direct een pistool tegen zijn hoofd. Als zijn vrouw hem even later zoekt in de schuur, wordt een zak over haar hoofd getrokken. ,,Waar liggen de drugs?” schreeuwen de drie overvallers. Ze dreigen vingers af te knippen en tenen kapot te slaan. Als na 2,5 uur blijkt dat tussen de aardappelen écht niets te halen is, verlaten ze het boerenerf bij Emmeloord.