Volledig scherm
PREMIUM
Jackie Kasteel in zijn kale woonkamer die door criminelen klaargestoomd werd voor een hennepkwekerij. © Rolf Hensel

Uitgebuit en vervuild: de wiet kost kwetsbare Jackie misschien zijn flat

Jackie Kasteel (48) woont onder erbarmelijke omstandigheden. Drugscriminelen probeerden zijn flatje in Arnhem in te pikken voor een wietkwekerij. ,,Als ik hier weg moet, ga ik denk ik dood.”

Volledig scherm
Het is een bende in de flat. Jackie Kasteel leeft in een klein kamertje waar een bed en een bank staan. © Rolf Hensel

Vier hoog in een straat in Het Broek, een Arnhemse volkswijk. Een graatmagere man met lang haar laat ons binnen. Hij maakt een zeer onverzorgde indruk.

De grauwe spijkerbroek, trui en afgetrapte gympen lijkt hij al tijden te dragen. Hij stelt zich voor als Jackie Kasteel en geeft een hand. De puinhoop binnen in de flat is onbeschrijflijk.

Beneden in het portiek van de flat hangt een boodschap van de politie: ‘Naar aanleiding van ernstige overlast controleert de politie deze portiekwoning. Mocht de politie u hier aantreffen, dan wordt u verwijderd.”

Het waarom van deze politiewaarschuwing leidt enkele trappen omhoog naar de vierde verdieping. Op een voordeur hangt dezelfde boodschap van de politie. De waarschuwing van ernstige overlast slaat niet op de bewoner, zo blijkt uit het verhaal van Kasteel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.