Volledig scherm
© DG

Uitverkocht LUX tijdens Amerikaanse verkiezingsnacht

NIJMEGEN -Wie gaat er winnen: Trump of Clinton? Het is zo spannend dat zo'n 270 mensen zich dinsdagavond in de theaterzaal van politiek-cultureel centrum LUX hebben verzameld om de Amerikaanse verkiezingen te volgen. De Election Night van LUX is daarmee stijf uitverkocht.

De bezoekers, waaronder veel studenten van de Radboud Universiteit, krijgen een nacht lang een gevarieerd programma voorgeschoteld.

Programma
Deskundigen geven voorlichting over de campagne, het kiessysteem in de VS en de uitwerking van het buitenlandbeleid op het Midden-Oosten. In een tweede zaal worden toepasselijke films vertoond, zoals een documentaire over de gevallen politicus Anthony Wiener.

Ontbijt
Uiteraard worden de bezoekers voortdurend op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen en de laatste resultaten. De avond werd geopend door nachtburgemeester Angela Verkuijlen in een zaal die vol was versierd met stars en stripes.Election Night gaat door tot ver in de woensdagochtend. Er is een ontbijt en de uitslag wordt uitgebreid geanalyseerd.

Volledig scherm
© DG