Volledig scherm
© DG

'Uitzendingen van NimaRTV moeten beter'

GENNEP - De uitzendingen van lokale omroep Nima moeten beter.En burgers moeten zich beter in de omroep herkennen. Dat vindt Gennepenaar Andries Knevel die momenteel met de programmaraad nieuwe stijl Nima onderzoekt.

„We horen bijvoorbeeld van sportclubs dat op de radio verslag wordt gedaan van wedstrijden, maar deskundig commentaar ontbreekt vaak.”

Geen inbreng
Ook moet de vertegenwoordiging van verschillende groepen in de samenleving aanzienlijk verbeteren. Diverse groepen, zoals jongeren, ouderen, spirituele stromingen en minderheden (onder wie gehandicapten, Molukkers, Marokkanen) hebben nu geen inbreng in het omroepbestuur.

Wat zijn de wensen?
Knevel is voorzitter van het Programma Beleidsbepalend Orgaan van Nima, de lokale omroep van de gemeenteGennep. Hij voert met zijn club een onderzoek uit naar de programmering van de zender op radio en tv. In Gennep verzorgt Knevel in november een of twee bijeenkomsten. „We nodigen organisaties uit die we vragen naar hun wensen als het om de omroep gaat. Wat willen ze in de programmering terugzien? De omroep moet beter afstemmen op de behoeften van kijkers en luisteraars.”

Met de suggesties zal Nima haar programma's kunnen aanpassen, stelt Knevel

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo