Volledig scherm
© ThinkStock

Ulenhof College Doetinchem rouwt om overleden leraar

DOETINCHEM - Een 30-jarige leraar van het Ulenhof College in Doetinchem is plotseling overleden.

Dat is maandag bekendgemaakt. Het gaat om biologieleraar Sander Veeken.

Het Ulenhof College is een christelijke school voor vmbo, mavo, havo, vwo, tweetalig onderwijs en technasium. Veeken gaf vooral les aan de onderbouw van de havo. Over de doodsoorzaak doet de school geen mededelingen.

Intens verlies
Maandagmiddag om 14.05 uur zijn de leerlingen naar huis gestuurd. Daarna is het personeel ingelicht. Aan het begin van de avond zijn de ouders geïnformeerd door middel van een brief per email. „We zijn zeer verdrietig. Het is een intens verlies", aldus rector Gertjan van der Molen van het Ulenhof College. „Hij was een jonge, enthousiaste leraar die we nu moeten missen.We moeten ook een grote groep leerlingen opvangen. Dat zullen we met hart en ziel doen."

Gedenkplek
Morgenochtend is er een aangepaste schooldag, die begint met een ingelaste bijeenkomst 'met ruimte voor gesprek, herinneringen en emoties', zo staat in de brief aan de ouders. Daarna zijn er extra mentoruren voor de leerlingen. Ook wordt een gedenkplek ingericht.

„En daarna moeten we ook weer aan de slag", zegt Van der Molen. „Maar we slaan de handen in elkaar. Er is een enorme verbondenheid op school."