Volledig scherm
V.l.n.r.: Henry Wolters, Paul van Druten, Werner Willemsen en Roy Wolbrink. Foto: Bart Harmsen

'Urgeltjen' van Hanska Duo krijgt tweede leven in kerk Baak

BAAK - Bijna vijftig jaar na het ontstaan van het Hanska Duo worden Achterhoekse toetsenisten uitgedaagd het originele Hanska-orgel te bespelen in de Baakse kerk. Het 'urgeltjen', zoals het instrument liefkozend genoemd word, is een tweede leven gegund. Sinds kort staat het 120 kilo zware gevaarte in de Martinuskerk in Baak.

Smachtend naar de vingers van een begenadigd toetsenist.

Ode
Henry Wolters uit Lichtenvoorde nam zondag als eerste zit achter het orgel en bracht een ode aan het Hanska Duo, de naam waaronder Karel Klaassen en wijlen Hans Wonnink in 1967 voor het eerst de bühne betraden.

Inloopmiddag
Wat initiatiefnemer Werner Willemsen (43) betreft volgen er nog meer toetsenisten. „Er hebben al twee anderen toegezegd te komen. Het kan leiden tot een terugkerende muzikale inloopmiddag in de kerk. Daar staan we voor open.”Met 'we' heeft Willemsen het ook over zijn compagnon Roy Wolbrink. De twee besloten in 2006 het toen al lang en breed gestopte Hanska Duo nieuw leven in te blazen. Ze organiseerden de jaren erop twee tributes in Baak en lieten een album maken met nog niet eerder uitgebrachte nummers.

HANSKA Project 'Urgeltjen' - Henry Wolters @ Sint-Martinushuus Baak Werner Willemsen, Roy Wolbrink Live music filmed by Paul van Druten with Canon Legria Mini X Pocket Camcorder Contact: youtube@paulvandruten.nl

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo