De 80-jarige Joodse Lous Steenhuis-Hoepelman overleefde meerdere concentratiekampen en is zaterdag in gesprek gegaan met de jongeren uit Urk die verkleed als nazi's de straat op gingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De 80-jarige Joodse Lous Steenhuis-Hoepelman overleefde meerdere concentratiekampen en is zaterdag in gesprek gegaan met de jongeren uit Urk die verkleed als nazi's de straat op gingen. © NPO/eigen foto

Urker jongeren diep onder de indruk van verhaal Holocaust-overlevende Lous (80): ‘Een jongen kreeg elke dag een pak slaag van zijn vader’

Lous Steenhuis-Hoepelman (80) ging in gesprek met zeven jonge Urkers die in ‘nazi-kledij’ door het dorp liepen. Woedend was de Joodse vrouw uit Amsterdam, die meerdere concentratiekampen overleefde. Het was een goed gesprek volgens haar, maar excuses zijn niet voldoende. ,,Ik zei zeker te weten dat Westerbork niet in Duitsland ligt. In de oorlog ben ik er geweest.”

  1. LIVE | Ziekenhuizen bellen operaties af, ‘Gevaccineerden bijna net zo besmettelijk als ongevaccineerden’

    LIVE | Ziekenhui­zen bellen operaties af, ‘Gevacci­neer­den bijna net zo besmette­lijk als ongevacci­neer­den’

    Volledig gevaccineerde mensen raken minder snel besmet met de deltavariant van het coronavirus, maar als ze besmet zijn dan zijn ze ongeveer net zo besmettelijk als ongevaccineerden. Dat blijkt uit onderzoek onder 621 Britse huishoudens. Sommige Nederlandse ziekenhuizen kunnen het aantal coronapatiënten bijna niet meer aan. Ze bellen operaties af of sluiten de spoedeisende hulp. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog. Het vorige liveblog kunt u hier teruglezen.