Veel ondernemers moeten hun zaak sluiten aan het begin van de coronaperiode en maakten daarom gebruik van de NOW-regeling. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Veel ondernemers moeten hun zaak sluiten aan het begin van de coronaperiode en maakten daarom gebruik van de NOW-regeling. Foto ter illustratie. © ANP

UWV waarschuwt Gelderse werkgevers: duizenden riskeren volledige terugbetaling coronageld

Meer dan de helft van de Gelderse werkgevers met coronasteun voor loonkosten loopt nog het risico straks al het geld terug te moeten betalen. Alles bij elkaar gaat het om bijna 10.000 bedrijven die tussen begin april en eind mei 2020 van de zogenoemde NOW-regeling gebruik hebben gemaakt.

  1. LIVE | VS verplicht aannemers met overheidscontract tot inenten, besmettingen Zuid-Korea naar recordhoogte

    LIVE | VS verplicht aannemers met overheids­con­tract tot inenten, besmettin­gen Zuid-Ko­rea naar recordhoog­te

    Vanaf vandaag wordt de anderhalvemeterregel losgelaten, maar moet iedereen wel een coronatoegangsbewijs bij zich hebben om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld een horecazaak, bioscoop, theater, concert of sportevenement. De nieuwe maatregel kent zowel voor- als tegenstanders. Die laatsten demonstreren vandaag in Den Haag. Ook sommige horecaondernemers zijn niet van plan de coronapas te controleren. Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog. Berichten van de afgelopen dagen vind je hier.